ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

ninjaFlappy Bird. Begin 2014 was het de grootste hype. Dat spelletje waarbij je een vogeltje door groene buizen moet leiden en ervoor moet zorgen die ‘ie niet het loodje legt. Een ontzettend irritant, maar enorm verslavend spelletje. De maker ervan zou 50.000 euro per dag (!) verdienen door de advertenties.

Flappy Bird legt toch het loodje

Maar de maker, Dong Nguyen genaamd, haalde de game plotseling van de markt. Dit zou te maken kunnen hebben met auteursrechten van Nintendo. Dit was zijn verklaring: “Ik kan Flappy Bird een succes noemen. Maar het ruïneert ook mijn simpele leven, dus nu haat ik het. Het spijt me Flappy Bird gebruikers, over 22 uur ga ik Flappy Bird van de markt halen. Ik kan dit niet meer aan.”

Maar, er is goed nieuws na deze tragedie: Dong heeft een nieuwe game! Het heet Ninja Spinki Challenges, en is net zoals Flappy Bird een simpel spelletje. Het bestaat uit zes minigames: bounce, shuriken, crossy, jump, rolling en cannon. Je moet proberen de kogels en de bommen te ontwijken, behalve bij ‘shuriken’. De game is opgebouwd uit dertig uitdagingen. Hoe langer je overleeft, hoe moeilijker het wordt, net als in vele andere indie games. Wanneer je een uitdaging haalt, kun je ‘’endless’’ mode spelen. Dit is net als Flappy-Bird dus oneindig.

Dit vind ik ervan:

Natuurlijk heeft de redactie van Zo Zit Dat het alvast voor jullie gespeeld. Allereerst: de verschillende minigames zijn op hetzelfde gebaseerd. Je moet iets ontwijken. En dat is meteen ook het moeilijke aspect: je poppetje/ninja beweegt enorm snel. Als je beter wil presteren, moet je de ninja goed onder controle krijgen. Toen ik dit een beetje door had, gingen de eerste levels wel makkelijk. Maar omdat de levels steeds langer duren – en de kogels en bommen steeds sneller bewegen – wordt het steeds lastiger om niet geveld te worden.

Ons oordeel: het spel is moeilijk en frustrerend maar, uitgebreid en wederom (behoorlijk) verslavend!

De game is verkrijgbaar op IOS en Android. Laten we hopen dat Ninja Spinki Challenges net zo’n grote hype gaat worden als Flappy Bird!