ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Hackers sluiten gasten op in hun hotelkamer. En nu?

Dit moet wel de nachtmerrie van ieder hotel zijn: Hackers breken in op het netwerk en sluiten alle deuren waardoor gasten opgesloten zitten in hun kamers. Het overkwam het Romantik Seehotel Jägerwirt in Oostenrijk.

Losgeld

De hackers braken in op het digitale sleutelsysteem van het hotel. Alle pasjes werden geblokkeerd en het lukte het management ook niet meer om ze opnieuw te programmeren. De hackers eisten 1500 euro aan losgeld, in Bitcoins (elektronisch geld). Het hotel kon niet anders dan de boete betalen waarna de hackers de deuren weer openden.

Het hotel heeft hier wel van geleerd, de manager heeft aangegeven dat ze weer overstappen op de ouderwetse kamersleutel.

 

Via Dutch Cowboys en The Next Web