ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Is Sabrina de nieuwe Einstein?

Een mooi verhaal van een heel getalenteerd genie in Amerika. De naam Sabrina Pasterski zegt je nu waarschijnlijk niks maar daar zal snel verandering in komen. Ze bouwde op haar 12de al haar eigen vliegtuig en ze wordt door velen de nieuwe Einstein genoemd.

Top talent

Haar naam komt regelmatig voor in de Forbes ‘30 under 30‘, een lijst met de 30 meest veelbelovende talenten. Ze studeerde met een perfecte score af aan de beroemde technische universiteit MIT en studeert nu aan een andere beroemde universiteit: Harvard. Onder andere Amazon en NASA willen haar dolgraag inlijven, ze kan eigenlijk aan de slag waar ze maar wil. Hoe kan het dat Sabrina zo gewild is?

Ze bouwde op haar 12de al een echt vliegtuig

Je wordt niet voor niets in hetzelfde rijtje genoemd als de beroemde wetenschappers Stephen Hawking en Albert Einstein. Al op haar 12de bouwde ze haar eigen vliegtuig en vloog ze daarmee over Lake Michigan. Dat is natuurlijk razend knap! Als natuurkundige houdt ze zich nu bezig met onderzoek naar zwarte gaten, zwaartekracht en ruimtetijd. En wie hielden zich hier ook mee bezig? Juist: Einstein en Hawking. Veel ingewikkelder ga je het niet krijgen.

Sabrina Pasterski, onthoud die naam.