ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

IBM komt ieder jaar met vijf techtrends die volgens het bedrijf ons leven gaan veranderen. Scientias legt de vijf techtrends van het jaar 2017 uit:

Een tweede paar ogen

Sensoren waarmee we door verpakkingen kunnen kijken worden steeds kleiner en goedkoper. Ze zijn binnenkort zo klein en goedkoop dat ze in smartphones geplaatst kunnen worden. Mocht dat gebeuren, dan kunnen we voortaan met onze smartphone zien wat er in een verpakking zit en zelfs zien of eten over de datum is of niet.

Jouw smartphone monitort jouw geestelijke gezondheid

Je smartphone of computer kan met slimme software in de gaten houden wat je schrijft en zegt. Hierdoor kan het je geestelijke gezondheid in de gaten houden en je op tijd waarschuwen wanneer deze achteruit gaat.

Oog voor het milieu

Hetzelfde trucje kan worden toegepast op het milieu. Door het milieu met sensoren in de gaten te houden kan milieuvervuiling meteen opgemerkt worden. Denk aan sensoren rond gaswinningsputten of distributieleidingen waar gevaarlijke gassen kunnen ontsnappen.

Daar is de macroscoop!

Macrowat? De macroscoop! Bedrijven verzamelen super veel data, vaak meer data dan ze kunnen verwerken. Een macroscoop onderzoekt en vertaalt al deze data naar informatie die voor het menselijke brein te te snappen is. Hier kunnen we weer nuttige dingen mee doen, bijvoorbeeld leren hoe voedseltekorten ontstaan.

Mini-lab

Je kunt je gezondheid veel nauwkeuriger in de gaten houden dankzij lab-on-a-chip-technologie. Deze technologie wordt steeds kleiner waardoor je straks zelf met een klein apparaatje je bloed of urine kan laten testen en op tijd ziektes kan ontdekken.

 

Via Scientias die het weer van IBM heeft. Teamwork!