ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Je ziet ze elke dag voorbijkomen; een YouTube video hier, Snapchat video daar! De combinatie tussen die 2 platformen heet ook wel Twitch! Twitch is het ultieme platform om te gaan livestreamen en jouw kijkers te gaan vermaken! Maar hoe doe je dat?

Wat is livestreamen?

Livestreamen betekent niets meer dan live een video of muziekstukje afspelen. Je kan live met mensen praten en je kan er bijvoorbeeld een gameplay bijvoegen! Je kan op speciale websites extra meldingen, geluidjes, effectjes en nog veel meer toevoegen. Je kan bijvoorbeeld meldingen gebruiken als iemand jou volgt op jouw Twitch account, en er een geluidje bij af laten spelen. En wil jij niet dat er woorden gebruikt worden in je chat? Prima, dan zet je die woorden gewoon uit en tovert de website er wat leuks van!

Waar stream ik?

Je kan dus helemaal naar jouw eigen smaak een livestream oprichten en uitzenden, maar waarop? Twitch is het bekendste platform waar op gelivestreamd wordt! Maar het is zeker niet de enige: er zijn tientallen websites waarmee jij met het programma Open Broadcaster Software kan livestreamen. OBS (Open Broadcaster Software) is een van de meest gebruikte streamingtools! Je kan er je eigen draai aan geven, alles instellen naar jou keuze en live gaan op bijvoorbeeld Twitch, YouTube of Justin.tv. Check hieronder het YouTube Live kanaal met de nieuwste tech streams!

Zelf streamen?

Om zelf te willen streamen zijn er stappen:

1. Kijk of je met de apparatuur in je eigen huis kan livestreamen.

2. Bepaal op welk platform je wilt gaan livestreamen.

3. Bepaal met welke software je wilt gaan livestreamen.

4. Zorg ervoor dat je een stream creëert met jouw stijl.

5. Kopieër jouw streamcode en ga live!

Wees niet te snel tevreden!

Natuurlijk, ook als je al 100 volgers hebt en er elke stream wel iemand kijkt, wil je meer volgers. Dan weet je dat je aan het werk moet, je moet geld verdienen om een goede microfoon en een goede computer te kopen zodat jij aan de slag kan gaan met jouw nieuwe stream! Je probeert titels te maken die nieuwe kijkers aantrekken of originele dingen te doen, zoals het openen van pakketjes in plaats van alleen maar games spelen. Als je zelf alleen maar spelletjes gaat spelen dan lukt het niet zo snel, je moet komen met iets creatiefs, iets waarvan jij denkt dat het leuk is om naar te kijken. Je moet ook niet te snel tevreden zijn over jouw werk! Het moet origineel blijven en dan lukt het je!

LivestreamOBSHoe werkt livestreamen?

Zoals al eerder verteld, kun je kiezen waar vandaan jij je eigen livestream wilt streamen (Bijvoorbeeld; EU: Amsterdam, EU: Wenen, US: NYC). Hoe dichter bij de bestemming, hoe betere upload snelheid je hebt. Als je bijvoorbeeld in Amsterdam kiest, gaat het livestreamen beter dan dat je in Amerika zit. Als jij op het knopje drukt ‘’Stream starten” dan wordt jou livestream eerst gecontroleerd op je internet en dan stuurt hij hem door naar een URL bijvoorbeeld www.twitch.tv of www.youtube.com. Dan verschijnt jouw eigen unieke URL bijvoorbeeld: www.twitch.tv/YouTech in de livestream!