ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

'Pinjas' voor daklozen in Amsterdam

Er zijn gelukkig genoeg mensen bereid om een dakloze te helpen met een kleine bijdrage. Maar we lopen steeds vaker tegen het probleem aan dat we geen kleingeld meer op zak hebben en we dus niks kunnen geven. Amsterdam heeft nu de primeur met de ‘pinjas’: via contactloos betalen kun je een euro aan een dakloze doneren.

Pinjas

In de jas zit een mobiel pinapparaat verwerkt. Door je pinpas tegen de jas te houden doneer je een euro. Deze euro kan alleen worden omgezet in een maaltijd, bad of slaapplek bij de opvanglocaties die dit plan ondersteunen. Je euro wordt dus zeker goed besteed! Onder andere ABN AMRO heeft meegeholpen bij het maken van deze jas.

Daklozen

Het aantal daklozen in Nederland is tussen 2009 en 2015 met 74 procent gestegen. Waren er in 2009 ‘slechts’ 13.000 daklozen, nu zijn het er maar liefst 31.000! Hulp is dus hard nodig en wie weet is deze pinjas een extra steun in de rug van daklozen die proberen om weer iets van hun leven te maken.

 

Via het Parool