ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Een groep superrijken gaat onder leiding van Microsoft-oprichter Bill Gates een miljard dollar steken in schone energiebronnen. In de komende twintig jaar kunnen bedrijfjes met vernieuwende ideeën aankloppen voor financiering.

‘BEV’

Het fonds, Breakthrough Energy Ventures (BEV), gaat in 2017 van start. Bill Gates zegt dat het fonds openstaat voor alle soorten duurzame ideeën. De nadruk ligt wel op technologie die nieuwe vormen van energie mogelijk maakt. De miljard dollar wordt opgebracht door een groepje superrijken, met een gezamenlijk vermogen van zo’n 170 miljard dollar. Naast Gates doen onder meer ook Alibaba-topman Jack Ma, Amazon-topman Jeff Bezos en Virgin-topman Richard Branson mee.

Trump?

Het initiatief komt op een interessant moment. De regering van president Barack Obama zette namelijk vol in op het tegengaan van klimaatverandering. De nieuwe president Trump is er daarentegen van overtuigd dat er helemaal niets aan de hand is met het klimaat en dat de opwarming van de aarde een verzinsel is. Maar, zegt Gates: “Wat ons betreft staat dit onderzoek naar schone energiebronnen los van politieke overtuigingen.”

Dank NOS voor de tip!