Veel vogels trekken tijdens de winter richting het zuiden. Waarom doen ze dat? Lees snel verder!

De herfst is voorbij en de winter doet zijn intrede. Horden vogels verzamelen zich om naar het zuiden te vliegen. Dat doen de gevederde snavelaars omdat ze het klimaat daar prettiger vinden. Ook is er meer voedsel te vinden in de andere gebieden.

Vogels die uitvliegen om te overwinteren worden trekvogels genoemd. Vogels die het hele jaar op dezelfde plaats blijven heten standvogels. Wist je dat sommige vogels ook naar het noorden trekken om te overwinteren?

Word abonnee
Wil je meer weetjes? Neem dan een abonnement op Zo Zit Dat! Dan ben je niet alleen zelf abonnee; je kunt iemand anders er ook blij mee maken. Bij een abonnement ontvang je namelijk een gratis Bladcadeau! Ga snel naar Magazine.nl/zozitdat.