ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Een prachtig gekleurde vlinder vliegt vrolijk door de lucht. Maar opeens wordt de lucht grijs en begint het keihard te regenen! Geen goed nieuws, want vlindervleugels kunnen niet goed tegen die grote druppels. Het beestje moet daarom vliegensvlug op zoek naar een schuilplaats.

Superkwetsbaar

Vlindervleugels zijn superkwetsbaar. Als er een te grote regendruppel op de vleugel van een vlinder landt, kan het kleurrijke diertje doodgaan. Daarom verstopt-ie zich tijdens een regenbui onder grote bladeren, in struiken, onder hout en in het gras.

Kou

Maar regen is niet het grootste gevaar. Dat is namelijk kou. Vlinders hebben warmte nodig om te kunnen vliegen. De beestjes zijn koudbloedig, wat betekent dat hun lichaam dezelfde warmte heeft als de omgeving. Wanneer het regent, kan het best koud worden! Dan moeten de dieren zorgen dat ze op een veilige plek zijn. Want zonder wat zonnestralen op hun vleugels, komen ze niet zo makkelijk weg.

Stel je vraag
Waarom lopen pinguïns zo raar? Hoe snel gaat een raket? En waarom is poep bruin? Elke maand beantwoordt Zo Zit Dat vragen van lezers. Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!