ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Om fruit of groente te zaaien heb je pitten of zaden nodig. Die heeft een pitloze druif niet! Hoe wordt dat opgelost?

Druiventelers ‘stekken’ de pitloze druiven. Ze snijden een stukje van de moederplant af (bijvoorbeeld van de wortels) en laten dat uitgroeien tot een nieuw plantje. Het plantje dat uit het stekje groeit, is een precieze kopie van deze moederplant. De druiven aan de nieuwe plant hebben daarom ook geen pitten! Hoewel, eigenlijk zijn pitloze druiven niet helemáál pitloos. Ze hebben minipitjes. Deze ontwikkelen zich niet door en zijn eigenlijk ‘kapot’. Je kunt ze zien als je de druif doormidden snijdt!

Stel je vraag!
Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze vraag dan naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!