ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Als je verliefd bent, vliegen de vlinders door je buik. Volwassen mensen gaan dan vaak trouwen en/of krijgen kinderen. Dieren krijgen ook kinderen met elkaar, maar zijn ze dan ook verliefd?

Leuk en praktisch

Er zijn maar weinig dieren die hun hele leven bij elkaar blijven. Zwanen zijn hierop een uitzondering! Er zijn twee redenen waarom zij hun leven delen met de vader of moeder van hun kinderen. Ze vinden elkaar leuk én het is praktisch. Zo hoeven ze namelijk niet in hun eentje voor het kroost te zorgen. Net als bij mensen eigenlijk.

Oxytocine

Wanneer mensen verliefd zijn, giert er oxytocine door hun lijf. Dat is een hormoon dat de band tussen mensen versterkt. Dieren hebben ook oxytocine in hun lichaam. Wanneer een hond bijvoorbeeld met zijn baasje of met een andere hond speelt, stijgt de hoeveelheid oxytocine. Toen knappe koppen de hoeveelheid oxytocine bij een geit onderzochten, terwijl die met een hond speelde, bleek het hormoonlevel ook superveel te zijn gestegen.

Eigenlijk zou je dus kunnen zeggen dat dieren ook verliefd kunnen zijn!

Stel je vraag!
Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze vraag dan naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!