ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Net als mensen kunnen dieren ook verbranden door de zon. Maar de meeste beesten hebben handige trucjes die ervoor zorgen dat dat niet gebeurt.

Honden hebben zo’n dikke vacht, dat de zon niet bij hun huid komt. Daardoor verbranden ze niet. Op plekken waar ze weinig of geen vacht hebben, kunnen ze wel verbranden. Die lichaamsdelen houden ze dus liever uit de zon.

Eigen zonnebrandcrème

Nijlpaarden hebben een gevoelige huid. Vooral hun rug verbrandt snel onder de snikhete Afrikaanse zon. Gelukkig heeft het grote dier een slim trucje om zich tegen zonverbranding te beschermen. Nijlpaarden maken namelijk hun eigen zonnebrandcrème aan. Speciale klieren in de huid van het nijlpaard geven een roodgekleurde, olieachtige vloeistof af. Het lijkt een beetje op zweet en het stinkt heel erg. Maar het helpt supergoed tegen de felle zon. Slim bedacht!