ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Een kameel leeft in de woestijn. Omdat daar soms wekenlang geen groene grashapjes te vinden zijn, moet het dier een lange tijd zonder eten kunnen. Gelukkig hebben kamelen hun eigen voorraad voedsel bij zich… in hun bulten!

Een badkuip vol

In de kamelenbulten wordt vet opgeslagen. Als er te weinig eten is, gebruiken de dieren het vet om energie te krijgen. Water heeft het slimme bultenbeest ook niet zo vaak nodig. Omdat hij niet zo veel zweet, verliest de kameel namelijk maar weinig vocht. Wist je dat dorstige kamelen wel 120 liter water naar binnen kunnen slurpen? Dat is een badkuip vol!

Gratis kindertoegangskaartje

Nog meer weetjes over vogels, maar ook over andere dieren, vind je in de boekjes ‘Alles over dieren’. Er zijn wel acht verschillende! Extra leuk: in elk boekje zit een gratis kindertoegangskaartje voor Ouwehands Dierenpark. Kijk voor meer info op Zozitdat.nl/bamboobill.