ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Als mensen oud worden, zie je dat aan hun lichaam. De huid wordt rimpelig, iemand ziet en hoort niet meer zo goed en het hart tikt niet meer zo krachtig. Maar de hersenen gaan ook achteruit!

Dingen onthouden

Je hersenen werken elke dag op volle toeren! Door dat harde werken verslijten ze na een tijdje. Sommige gebieden gaan steeds minder goed werken. Het wordt bijvoorbeeld moeilijker om dingen te onthouden. Lastig…

Diep graven

Het geheugen waar al je herinneringen zijn opgeslagen, heeft het ook zwaar. Je hebt zoveel herinneringen verzameld in je leven, dat het zoeken steeds moeilijker wordt. Wil je op je tachtigste weten wat je voor je tiende verjaardag hebt gekregen? Dan moeten je hersenen heel diep graven. Hoe minder goed je brein werkt, hoe moeilijker dat zoeken naar herinneringen is.

Brein trainen

Gelukkig kun je je brein trainen, om te voorkomen dat-ie verstoft. Door aan vroeger terug te denken of puzzels te doen bijvoorbeeld!