ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mensen zijn heel slim, maar dat betekent niet dat ze de grootste hersenen van alle wezens op aarde hebben!

1. De nummer één met de grootste hersenen is de potvis. Die zijn zo groot als een voetbal en wegen meer dan acht kilo! Het gehoorcentrum in het brein van een potvis is megagroot. Het beest kan daarom heel goed horen.

2. Ook de olifant heeft een superbrein. Het weegt wel zes kilo! Dat is ongeveer zo zwaar als drie laptops. Olifanten zijn een van de slimste beesten. Ze hebben namelijk een heel goed geheugen. Ze kunnen zich dingen van tientallen jaren geleden herinneren. Knap!

3. Op nummer drie staat het breingewicht van de tuimelaar. Dat is een dolfijnensoort. Zijn hersenen wegen anderhalve kilo. Tuimelaars communiceren met elkaar door hoge geluiden uit te wisselen.

4. Op nummer vier van wezens met de grootste hersenen staat de mens. Het brein van een mens weegt iets meer dan een kilo. Mensapen zoals de gorilla en de chimpansee zijn wel heel slimme wezens in het dierenrijk, maar hun brein is maar half zo zwaar als dat van de mens.