ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Een spin vangt haar prooien in een zelfgemaakt web. De lekkere hapjes kunnen geen kant op. Maar de spin loopt zelf gewoon over de plakkerige draden heen. Hoe kan dat?

Lekkere maaltijd

In haar achterlijf zitten spinselklieren. Hier komen draden uit waar een spin een web van maakt. Een van die spinselklieren maakt kleefdraad. Op dit draad zit een soort lijm. Het is zo sterk dat vliegjes en andere insecten er in blijven hangen. En die vormen daarom een lekkere maaltijd voor de spin!

Anti-kleefstoffen

Maar waarom kan een spin wel over zijn eigen draad lopen, zonder er aan vast te plakken? Het antwoord is supersimpel! In de huid en de haren van een spin zitten anti-kleefstoffen. Die zorgen ervoor dat het beest geen last heeft van zijn eigen plakkerige draad. Slim!

Stel je vraag

Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze vraag dan naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!