Waar-is-cola-van-gemaaktIn 1886 brouwde de apotheker John Pemberton een drankje tegen hoofdpijn en vermoeidheid. De naam? Coca-cola!

De ingrediënten waren strikt geheim. Inmiddels weten we dat cola een mix is van water, maïsstroop, suiker, fosforzuur en cafeïne. Ook doen de makers er een snufje caramel bij. Daar heeft de drank zijn donkere kleur aan te danken. Maar dat is niet alles. Er zit ook nog een mengsel van mysterieuze smaakstoffen in verstopt. Het recept daarvan is nog steeds supergeheim. Slechts een paar mensen op de hele wereld weten hoe je het drankje moet maken.

Stel je vraag

Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan nu naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!

Wil je nog meer vragen en antwoorden lezen? Ga dan naar Stel je vraag.