ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De meeste mensen springen van schrik in de lucht als ze een kakkerlak zien.  Toch loopt dit gepantserde beest al een stuk langer op de aarde rond dan de mens. Ze hebben zelfs de dinosauriërs overleefd. Hoe? Door onder alle omstandigheden door te leven!

Klopt! Dit stoere beest blijft nog minimaal drie dagen in leven nadat z’n kop eraf is gegaan. Bij mensen worden de lichaamsfuncties aangestuurd door de hersenen. Een kakkerlak heeft geen hersenen nodig om z’n lichaam te besturen. Als de kop mist, leeft het lichaam dus gewoon door. Ook heeft een kakkerlak geen hart zoals wij. Het dier ademt door een soort buisjes via de huid. Toch gaat-ie uiteindelijk dood. Dat komt omdat hij zonder hoofd niet kan eten. En dat heeft z’n lichaam na een paar dagen toch nodig om te blijven werken.