ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Uitgeholde pompoenen, verklede mensen en veel gegriezel. Het is vandaag Halloween! Maar wat is dat eigenlijk?

Verklede mensen

De Kelten vierden vroeger elk jaar al op 31 oktober oud & nieuw. Op 1 november begon dan voor hun het nieuwe jaar. Zij geloofden dat de geesten van overleden mensen terugkwamen en in het lichaam van een levend persoon kropen. Griezelig! Het volk trok daarom rare kleren aan, om onherkenbaar te zijn. Ook maakten ze veel herrie om de geesten weg te jagen.

Afkijken

Andere volken gingen het verkleden na-apen. Steeds meer mensen gingen Halloeween vieren. Maar na een poosje geloofden de mensen niet meer in dit verhaal. Toch verkleedden ze zich nog wel elk jaar. Het hoorde er gewoon bij.

‘Snoep of je leven’

En nu doen ze dat nog steeds! In Amerika gaan alle kinderen met Halloween langs de deuren. Ze zeggen dan: ‘Trick-or-treat’! Dat is een grapje. Het betekent: snoep of je leven.