ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bijna iedereen denkt dat de mammoet een enorm groot beest was. Maar is dat wel echt zo? Lees snel verder!

Wolharige mammoet

De bekendste mammoet, de wolharige mammoet, was niet veel groter dan een ‘gewone’ olifant. Het prehistorische slurfdier mat 3 meter.

Enorme mol

De naam mammoet komt waarschijnlijk uit Estland. Toen daar resten van een mammoet werden gevonden, dachten ze dat die van een enorme mol waren. Ze noemden het wezen daarom de ‘Ma (aard) mut (mol)’. Het fabeltje is ondertussen de wereld uit. Maar de naam ‘mammoet’ is blijven bestaan.

Grotere mammoet

Er zijn meerdere mammoetsoorten. De Keizersmammoet en de Zuidelijke mammoet waren wel wat groter dan de wolharige mammoet. Ongeveer 4,5 meter hoog. Da’s iets groter dan het mannetje van een Afrikaanse olifant.