zijn-teken-gevaarlijkAls een teek je bijt, slurpt-ie jouw bloed op. Net zolang tot zijn maag vol is. Geen fris beestje dus, deze bloedzuiger.

Maar het echte gevaar zit ‘m in de borrelia bacterie. Die zit in het bloed van zijn andere slachtoffers, zoals vogels en muizen. Is een teek besmet met de ziekmaker, dan kan hij mensen die hij bijt ook weer besmetten. Je kunt dan de ziekte van Lyme krijgen. Vaak krijg je dan hoofdpijn, spierpijn en koorts. En je kunt er zelfs verlamd door raken. Er bestaan gelukkig medicijnen tegen de ziekte, maar pas toch goed op in het bos!

Stel je vraag

Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan nu naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!

En wil je nog meer vragen en antwoorden lezen? Ga dan naar Stel je vraag.