Waarom-hebben-spinnen-acht-ogenDe meeste spinnen hebben acht ogen. Hiermee kunnen ze hun prooi goed in de smiezen houden. De kriebelbeesten hebben twee soorten kijkers: hoofd-ogen en bij-ogen. Met de hoofd-ogen zien ze vormen. En de bij-ogen zien het verschil tussen licht en donker.

Sommige spinnen hebben trouwens helemaal geen goede ogen. Maar acht brilletjes op zetten, da’s ook weer zo lastig. Daarom ‘kijken’ de¬†beesten met hun poten. Vliegt er een lekker hapje in hun web, dan voelen ze dat meteen. Er bestaan ook spinnen die helemaal geen ogen hebben. Die leven in donkere grotten. Daar zien ze toch geen snars!

Stel je vraag

Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan nu naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!

En wil jij nog meer vragen en antwoorden lezen? Ga dan naar Vragen.