ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

winegumsHonger? Dat komt goed uit. Pak de juiste ingrediënten uit de kast en maak je eigen winegums!








Dit heb je nodig:

3 gelatineblaadjes
Suiker
Vruchtensap zonder vruchtvlees
Water
Kom
Een schaaltje dat in de magnetron mag
Eetlepel
Theelepel
IJsblokjesvorm

Maak winegums:

1. Leg de gelatineblaadjes in een kom met water en laat deze vijf minunten staan.
2. Doe in een leeg schaaltje drie eetlepels vruchtensap. Voeg 1,5 theelepel suiker toe en roer het goed door elkaar.
3. Doe het schaaltje nu in de magnetron. Deze moet 20 seconden op vol vermogen aan staan.
4. Als de gelatineblaadjes vijf minuten in de kom met water hebben gelegen, haal je ze eruit. Knijp de blaadjes goed uit. Doe ze nu bij het vruchtsap met suiker. Roer dit goed door elkaar.
5. Doe het vruchtensap in een ijsblokjesvorm.
6. Zet de ijsblokjesvorm nu in de koelkast. Wacht een uur. Je winegums zijn klaar!

Hoe kan dit?

Gelatine bestaat uit lange onzichtbare draden. Als je de gelatine mengt met het vruchtensap, gaan de draden door het sap heen zitten. Laat je het afkoelen, dan wordt het een stevige gel.