ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De digitale wereld zit vol met handige websites en leuke apps. Met deze digitips weet jij precies waar je voor wat moet zijn!

Websites:

Krant
Heb jij beter of leuker nieuws dan wat er in de krant staat? Maak dan jouw eigen krant. Laat het papier, de schaar en de lijm maar in de kast liggen, want dat kan gewoon op het internet. Ga naar Nieuwstool.nl en ontwerp er een. Is-ie af? Print ’m dan om te verspreiden onder je vrienden en familie!

Presentatie van films en foto’s
Maak een presentatie van jouw filmpjes en foto’s. Dit kan heel makkelijk op Animoto.com. Upload ze, kies een stijl en voeg wat muziek toe. Om het af te maken kun je jouw presentatie ook nog voorzien van tekst. Je kunt het resultaat downloaden of delen via Facebook, YouTube of Twitter.

Digitaal prikbord
Een prikbord boven je bureau? Een digitaal prikbord is net zo cool. Op En.linoit.com maak je zo’n prikbord. Je kunt allerlei teksten, foto’s en post-its toevoegen. Hartstikke leuk. En handig!

Romeinse cijfers
Zie je ergens een Romeins cijfer staan en wil je weten wat het voor getal is? Of wil je juist een cijfer omzetten naar de Romeinse vorm? Ga dan naar Romeinsecijfer.nl. Daar staat trouwens ook een handig overzichtje van de getallen!

 

Apps:

Planetennieuws
Kom alles te weten over de planeten in ons zonnestelsel. Bekijk de aarde, het heelal en kom erachter op welk tijdstip van de dag de planeten zichtbaar zijn. Download de app Planeten.

Stop motion
Een stop motion is een filmpje dat je met allemaal foto’s maakt. Daar kun je heel gekke dingen mee doen. Wil je jouw eigen stop motion? Download dan de app Stop-Motion Lite op je mobiel. Haal de lego-blokjes maar vast uit de kast!

Moleculen
Ben jij benieuwd hoe DNA of de molecuul van caffeine er in 3D uit ziet? Dat kun je allemaal bekijken in de app Molecules. Cool!

Animatie
Maak je eigen animatiefilmpje met Animating Touch. Teken zelf iets of gebruik figuurtjes uit de app. Kijk op YouTube voor een filmpje van de app.

Whatsapp
Even je moeder laten weten dat je onderweg bent? Dat kun je heel makkelijk doen met Whatsapp. En dan kun je ook nog kiezen of je het via tekst, gesproken woord, een foto of een filmpje wilt vertellen. Maar pas op dat je niet stiekem de hele avond met je vrienden gaat whatsappen, terwijl je eigenlijk huiswerk moet maken!

Dinofoto’s
Zou jij wel naast een T. rex, Argentinosaurus of Diceratops over de lege vlaktes willen stampen? Helaas, er bestaat geen tijdmachine. Maar met de app TPW Dinos kun je wel doen alsof. Kies jouw favoriete dino uit, maak ‘m groter of kleiner en zet jezelf of jouw vriend(in) op de foto. Het lijkt net echt!

Spelletjes op je mobiel of iPad:

Ruzzle 
Je hebt een blok met 12 letters en twee minuten de tijd. Probeer in die tijd zo veel mogelijk woorden te maken van de letters. Je schuift dan je vinger van de ene letter naar de andere letter, tot je het woord af hebt. Heb jij de meeste woorden gevonden? Dan heb jij de ronde gewonnen! Je kunt het tegen onbekenden spelen, maar ook tegen je vrienden.

Wordfeud 
Ben je thuis de Scrabble-koning(in)? Dan moet je zeker Wordfeud gaan spelen! Leg de mooiste woorden neer en verzamel zoveel mogelijk punten.

Draw Something 
Verzamel maar alvast wat creativiteit. Jij moet in dit spel namelijk op je allerbest tekenen. Want de ander moet raden wat jij hebt getekend. Dit tekenspel is niet alleen leuk voor de echte tekenaars, maar ook voor iedereen die in het echte leven niet kan tekenen.