hoe is het weer op de maanEen weerman of -vrouw vertelt wat voor weer het de volgende dag wordt. Maar zo’n weerbericht zie je nooit voor de ruimte. Hoe is het weer op de maan?

Geen weer

Eigenlijk is er helemaal geen weer op de maan. Het weer zegt namelijk iets over hoe het gaat met de dampkring. Dat is een dunne deken van lucht die om onze aarde zit. De maan heeft niet zo’n luchtlaag. Hierdoor is er geen wind en zijn er geen wolken. En zonder wolken kan het natuurlijk niet regenen of sneeuwen.

Temperatuur

Maar de zon schijnt er wel. Hierdoor is het op de maan overdag meer dan 100 graden Celsius. ’s Nachts is het er juist heel koud. Soms wel 150 graden onder nul! Brrr…Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan nu naar zozitdat@sanomamedia.nl. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!

En wil jij nog meer vragen en antwoorden lezen? Ga dan naar Stel je vraag.