voetstapOp aarde leven heel veel verschillende dieren, schimmels en planten. Wetenschappers hebben tot nu toe 1,25 miljoen soorten dieren, planten en schimmels ontdekt. Maar waarschijnlijk zijn er wel meer dan 8,7 miljoen!

Hoeveel soorten dieren, schimmels en planten er precies zijn op de aarde, is niet helemaal zeker. We kennen heel veel soorten namelijk nog niet! Wetenschappers ontdekten tot nu toe 1,25 miljoen soorten dieren, planten en schimmels. Met slimme berekeningen hebben ze uitgerekend dat dit er veel meer moeten zijn, namelijk 8,7 miljoen.

Behalve de dieren, schimmels en planten die nu leven, is er natuurlijk ook heel veel leven uitgestorven. Zoals de dinosauriërs en de mammoeten. Probeer je maar eens voor te stellen hoeveel verschillende soorten leven er in totaal wel niet op de aarde hebben geleefd!

Benieuwd naar meer vragen en antwoorden? Kijk dan bij Stel je vraag.

En heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan nu naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!