Hoe slapen vissen?

Hoe-slapen-vissenVissen kunnen hun ogen niet dichtdoen. En ze hebben ook geen bed om lekker in te rusten. Hoe slapen vissen dan wel?

Vissenslaapje

Vissen hebben geen oogleden die over hun ogen schuiven, zoals wij. Daarom is het voor ons niet te zien of een vis een tukje doet. Eigenlijk weten onderzoekers niet eens zeker of alle vissen slapen! Wat ze wel weten, is dat het vissenslaapje meer lijkt op rusten. Ze doen dan gewoon niets.

Pyjama aan

Sommige vissen zoeken een speciaal plekje op als ze gaan rusten. Andere trekken zelfs een soort pyjama aan. Die veranderen hun felle kleuren in camouflagekleuren. Zo worden ze in hun slaap niet snel gezien door andere dieren die hen willen oppeuzelen. Slim!

Benieuwd naar meer vragen en antwoorden? Kijk dan bij Stel je vraag.

En heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan nu naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!

Dit artikel is geplaatst in Stel je vraag met de volgende tags , , .