wat is de grootste spin ter wereldSchrik jij je rot van een dikke, zwarte spin in de badkamer? Ga dan niet naar Zuid-Amerika. Daar, in het regenwoud, woont de Goliath vogelspin. Zijn harige poten zijn wel 28 centimeter lang! Hiermee is hij de grootste spin ter wereld.

Groot en driftig

Het beest is niet alleen megagroot. Het is ook behoorlijk agressief. Als een Goliath vogelspin zich bedreigd voelt, wrijft hij de haren op zijn poten tegen elkaar. En hij sist als een slang. Kom je te dichtbij? Dan schiet-ie brandende haartjes af. Au! Daarna gaat Goliath in de aanval met zijn spinnenkaken. Zijn beet voelt als een wespensteek en is niet gevaarlijk voor mensen. Maar wel heel pijnlijk!

Stel je vraag

Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan nu naar zozitdat@sanomamedia.nl. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!

En ben je benieuwd naar meer vragen en antwoorden? Kijk dan bij Stel je vraag.