ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De 17-jarige Nick D’Aloisio uit Londen is in een klap superrijk geworden. De app die hij maakte, is namelijk gekocht door Yahoo. Het bedrijf betaalde er waarschijnlijk tussen de 23 en 48 miljoen euro voor!

De jongen maakte de app Summly toen hij 15 jaar was. Hij was voor een examen op zoek naar nieuwsartikelen en zocht deze via Google. Maar hij vond het irritant dat hij steeds artikelen vond die niet belangrijk waren.

Met de app die hij maakte, zie je veel sneller of een artikel belangrijk voor jou is. Summly vat de artikelen namelijk heel kort samen, in een paar zinnen van minder dan vierhonderd tekens. Even de samenvatting lezen en je weet genoeg. Superhandig!

Nick heeft met zijn idee superveel geld verdiend. De kersverse multimiljonair weet al wel wat hij daarmee gaat doen. Hij koopt een nieuwe computer en een paar Nike-gympen. De rest zet-ie op de bank. Heel verstandig!