ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Een nieuwe dinosaurussoort is vernoemd naar een klein meisje. De negenjarige Daisy Morris ontdekte de botten van het prehistorische beest. Dat kreeg daarom de naam Vectidraco daisymorrissae.

Het meisje vond de botten toen ze vijf was. Ze bracht de botten samen met haar ouders naar onderzoekers. Die ontdekten dat de beenderen wel vijftien miljoen jaar oud zijn! Ze behoorden tot een onbekende dinosoort die kon vliegen en ongeveer zo groot was als een kraai.

Zo’n nieuwe dinosaurus moet natuurlijk een naam krijgen. De onderzoekers noemden ‘m naar het meisje. Daarom kreeg hij de naam Vectidraco daisymorrissae. Vectidraco staat voor de vindplaats waar het beest gevonden is. Het betekent “draak van het eiland Wight”.