stiftMet viltstiften kun je mooie tekeningen maken. Tenminste… als ze het goed doen en niet uitgedroogd zijn. Waarom drogen stiften uit als er geen dop op zit?

Viltstiften hebben een vulling van vloeibare inkt. Dit is inkt op waterbasis: er zit dus een beetje water in. Deze vloeistof verdampt in de open lucht. Zet maar eens ergens een schaaltje water neer. Na een paar dagen is dat leeg. Het water is dan verdampt! Hetzelfde gebeurt met de vloeistof in de pen. Die verdampt ook. Het resultaat: een uitgedroogde punt.

De dop zorgt er normaal voor dat dit niet kan gebeuren. Maar is je kleurtje toch uitgedroogd? Doe op de viltstiftpunt een klein druppeltje water. En laat de stift een nacht op z’n kop staan (met de dop erop). Heeft dat niet geholpen? Dan wordt het echt tijd voor een nieuwe!

Benieuwd naar meer vragen en antwoorden? Kijk dan bij Stel je vraag.