hoe maken ze een chipszak dichtChips zitten goed verpakt in een chipszak. Maar hoe maken ze zo’n zak eigenlijk dicht?

Een zak chips wordt geseald. Dat is een speciale manier van dichtmaken. De inpakmachine klemt de bovenkant van de zak heel kort tussen twee gloeiendhete metalen balkjes. De zak wordt dan dicht gesmolten en is daarna luchtdicht. Dat moet, anders krijg je taaie chippies! Het hele proces, van aardappel tot zak chips, duurt maar een half uur. In de tussentijd zijn de aardappels gesorteerd, gewassen, in dunne plakjes gesneden, gebakken en verpakt. Dat gaat razendsnel!

Benieuwd naar meer vragen en antwoorden? Kijk dan bij Stel je vraag.

Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan nu naar zozitdat@sanomamedia.nl. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!