hoeveel planeten zijn erIn de ruimte barst het van de planeten. Maar hoeveel planeten zijn er eigenlijk?

Hoeveel? Heel veel!

Wetenschappers hebben geen idee hoe groot het heelal is. Dus hoeveel planeten er precies zijn, is jammer genoeg ook een raadsel. Maar om je een idee te geven: sommige knappe koppen denken dat er wel miljarden planeten in de ruimte zweven!

Planeten in ons zonnestelsel

Wat we wel zeker weten, is dat er in ons zonnestelsel acht planeten om de zon draaien. Vanaf de zon gezien zijn dit: Mercurius, Venus, aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus. Vroeger hoorde Pluto ook bij die groep. Maar in 2006 heeft een aantal wetenschappers besloten dat het bolletje niet meetelt als echte planeet. De ukkepuk is nu een dwergplaneet.

Benieuwd naar meer vragen en antwoorden? Kijk dan bij Stel je vraag.

Foto: NASA