ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Hoor jij je vader snurken als hij in de kamer naast je ligt te slapen? Dat kan goed! Maar zo bont als hardste snurker van Nederland, een 41-jarige man uit Lelystad? Dat maakt hij het waarschijnlijk niet! De Kliniek voor Snurken en Apneu stelde vast dat de man 85 decibel produceerde. Da’s evenveel als een F16 die overvliegt op 1.500 meter hoogte. Wow!

Een maand geleden ging de Kliniek voor Snurken en Apneu op zoek naar de grootste snurker van Nederland 2011. De snurkers namen het geluid dat ze maakten op en stuurden de opnames naar de kliniek. In totaal wordt er in 4 miljoen Nederlandse slaapkamers elke nacht gesnurkt. Niet mis!

Een medewerker van de snurkkliniek legt uit hoe het snurkgeluid ontstaat. “Het is de tong, die in de keelholte zakt. Die holte is net zo groot als een munt van twee euro. De tong vernauwt die holte en veroorzaakt trillingen. Daardoor krijg je van die vervelende snurkgeluiden.”