ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Na een logeerpartijtje van anderhalf jaar in het Dolfinarium, vertrok orka Morgan vanmorgen per vliegtuig naar Tenerife. Het dier krijgt een nieuw bassin in het Loro Parque. Op Schiphol werd Morgan op een dieplader met tillift in een vrachtvliegtuig van de KLM geschoven. Een hele operatie! Filmpje zien?

Morgan werd in juni 2010 gered uit de Waddenzee en naar een opvangbassin in het Dolfinarium gebracht. De vrouwtjesorka woog toen zo’n 430 kilo en was erg verzwakt.

Het idee was eigenlijk om Morgan in het Dolfinarium te laten aansterken. Daarna zou ze worden teruggebracht naar zee. Omdat het Dolfinarium denkt dat ze zichzelf niet in het wild kan redden, zal ze de rest van haar leven doorbrengen op het Canarische eiland Tenerife.