ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dat robots kleine klusjes kunnen uitvoeren, is niks nieuws. Maar vluchtgevaarlijke boeven bewaken? Dat is een ander verhaal! Toch durven ze het in Zuid-Korea wel aan met de robotcipier. Daar bewaken drie robo’s vanaf maart een gevangenis in de stad Pohang.

Als die hun werk goed doen, komen er meer robotbewakers bij. Dat zit er trouwens dik in! In de robots zijn namelijk sensoren ingebouwd die elke verdachte beweging registreren. Probeert een gevangene te ontsnappen? Dan geeft de robot dat door aan een échte bewaker.

De robo’s zijn gemaakt door onderzoekers van de Kyonggi Universiteit. Hun uiterlijk is nog niet helemaal klaar. De onderzoekers willen de robots er namelijk nog iets vriendelijker uit laten zien.