Wanneer is het bestek uitgevonden? En waarom zijn de lepel, het mes en de vork niet tegelijk bedacht?

Lang geleden schoven mensen hun eten met de hand naar binnen. Na een tijdje gingen ze balen van die plakkerige vingers. Messen waren er wel, maar die werden alleen gebruikt als wapen of om vlees mee te snijden. Niemand kwam op het idee om er eten mee op een vork te schuiven. Niet vreemd, want die bestond nog niet! Na het mes, was eerst de lepel aan de beurt. Soep kon je voortaan eten zonder de kom op te tillen. In de achttiende eeuw schoof de vork aan tafel: wel alleen bij rijke mensen thuis. Die wilden sjiek doen tijdens het diner en daar hoort eten met je handen niet in thuis, vonden ze. Het mes maakten ze stomp zodat je er eten mee op je vork kon schuiven. Zo… nu weet je hoe de vork in de steel steekt!