hoe kunnen vogels vliegenHoe kunnen vogels vliegen? Lees hier een vliegensvlug antwoord!

Lichtgewicht

Een dikke duif lijkt zwaar. Toch is dit beestje vederlicht. Dat komt doordat de botten en veren van een vogel hol zijn. Knip je een veer doormidden? Dan zie je het zelf. Een vogel houdt zichzelf zo licht mogelijk. Daarom poept en plast ie alles wat ie eet en drinkt zo snel mogelijk weer uit.

Vliegen met peddels

Sterke spieren en een goede conditie zijn ook nodig om te kunnen vliegen. Maar het belangrijkst zijn natuurlijk de vleugels. Een vogel gebruikt ze als een soort peddels en ‘roeit’ daarmee door de lucht. De peddels duwen de lucht steeds naar boven en beneden.  Zo blijft het dier ‘drijven’ in de lucht. De veren aan de punt van de vleugels en de staartveren zorgen ervoor dat een vogel goed kan sturen en draaien. Wel zo handig!

Stel je vraag

Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan nu naar zozitdat@sanomamedia.nl. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!

En wil jij nog meer vragen en antwoorden lezen? Ga dan naar Stel je vraag.