ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Benieuwd naar wat de Romeinen aten? Wetenschappers in de buurt van het Italiaanse Napels pluizen het letterlijk uit! In het oude Herculaneum ontdekten ze namelijk een riool, met inhoud!

Herculaneum werd door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius bedekt met lava. De bevolking moest vluchten. Maar de stad zelf bleef bewaard! Nu graven archeologen zich er suf op zoek naar de oude Romeinse huizen en straten. En dit keer vonden ze een riool! De onderzoekers schepten er al 770 zakken met Romeinse keutels uit. Een vies karweitje. Maar reuze interessant! Uit die poep blijkt namelijk wat ze zoal naar binnen werkten. In de derrie vonden de wetenschappers vooral groente- en fruitresten. Maar ook zee-egels en muizen stonden op het Romeinse menu! Rare jongens, die Romeinen… Foto: ANP