ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

We schieten steeds meer raketten en satellieten de ruimte in. Een goeie zaak, zou je zeggen. Maar het zorgt daar ook voor steeds meer ruimte-afval. Hoog tijd voor een grote opruiming!

Hebben satellieten en raketten hun beste tijd gehad? Dan ruimt niemand ze op. Inmiddels vliegen er heel veel kilo’s aan schroot rond de Aarde. Met wel 50.000 kilometer per uur! Wij hebben daar weinig last van. Maar satellieten die nog werken wel. Die moeten namelijk oppassen voor een botsing met deze rommel. Hoe lossen we dat op?

Slimme wetenschappers uit Europa en Japan hebben een idee: een ‘ruimte-vuilniswagen’. Deze machine gaat de ruimte in om daar de bezem er eens door te halen. Maar of dat echt kan is nog de vraag. Tot die tijd is het hopen op geen ongelukken!