Hopelijk heb je het zelf nooit meegemaakt. Maar toch is het een interessante vraag: Hoe komt het dat mensen die bang zijn soms in hun broek poepen? Dat je moet poepen (in je broek, of gewoon op de grond) als je bang bent, is een natuurlijke reactie. Dieren doen het ook! Als je een stel vogels opschrikt, doen ze vaak een drukje voor ze wegvliegen. Zo verliezen ze gewicht en kunnen ze sneller vluchten. Mensen die in een gevaarlijke situatie zitten, willen ook snel kunnen vluchten. Zelfs als ze het gevaar zelf opzoeken. Denk bijvoorbeeld aan inbrekers. Die sluipen een huis binnen om iets te stelen en moeten er snel vandoor. Door de spanning moeten ze nodig. Als de politie het huis na de inbraak doorzoekt, vinden ze regelmatig een drol. Getver!

Heb jij ook een vraag aan Zo Zit Dat? Stel ‘m hieronder! Dan beantwoorden we die op de site, of in het blad.