ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Uit een onderzoek van Amerikaanse wetenschappers blijkt dat prairiehonden (knaagdiersoort) in een dierentuin graag met elkaar zoenen als er mensen in de buurt zijn! Hoe meer mensen er naar de knuffelende stelletjes kijken, hoe vaker ze elkaar een dikker pakkerd geven. Best gek! De knaagdieren hebben in het wild namelijk veel natuurlijke vijanden. Zoals beren, vossen en slangen. Normaal zijn ze dus altijd erg op hun hoede. En door al dat gekus verliezen ze hun aandacht voor al deze engerds! Maar gelukkig hoeven de prairiehonden in de dierentuin zich daar dus geen zorgen over te maken. Waarom ze met toeschouwers meer gaan zoenen? Dat is waarschijnlijk omdat de beesten erg sociaal zijn. Als ze groepen mensen zien, krijgen ze zin om lekker tegen elkaar aan te kruipen! Foto: AFP