Bestaan er onontdekte diersoorten?

Dat is een moeilijke vraag! Natuurlijk weten we niet hoeveel onontdekte dieren er nog op onze planeet rondlopen. Maar dat ze er zijn, is wel zeker. Elke dag worden nieuwe diersoorten gevonden in regenwouden, oceanen en woestijnen. Vaak zijn dit ‘neefjes en nichtjes’ van dieren die we al kennen. Zoals de pas ontdekte krabsoort van Paaseiland die je op de foto ziet! Ook stuiten onderzoekers nog steeds vaak op nieuwe kikkersoorten, apen, vissen of insecten. De kans dat er een dier wordt gevonden dat totaal niet lijkt op de dieren die we al kennen, is volgens onderzoekers niet meer zo groot! Foto: ANP

Heb jij ook een vraag aan Zo Zit Dat? Stel ‘m hieronder! Dan beantwoorden we die op de site, of in het blad.

Dit artikel is geplaatst in Stel je vraag met de volgende tags , .