Zwart geld heeft niets met de kleur van het geld te maken. Het zijn ook geen nagemaakte briefjes of munten. Het is geld waarover geen belasting is betaald. Elke Nederlander is verplicht om een deel van zijn salaris aan de belastingdienst te geven. Dat geld komt terecht in de staatskas. Dat wil zeggen dat er dingen van worden betaald die voor iedereen belangrijk zijn. Zoals de politie en het wegennet. Maar sommige mensen vertikken het om een deel van hun centen aan de belastingdienst te geven! Ze stoppen het liever in hun eigen spaarpot. Hartstikke strafbaar en ook niet handig. Want dat ‘zwarte’ geld kun je niet zomaar uitgeven. Zodra de belastingdienst in de smiezen krijgt dat jij ineens bakken geld over de balk smijt, ben je de klos!

Heb jij ook een vraag aan Zo Zit Dat? Stel ‘m hieronder! Dan beantwoorden we die op de site, of in het blad.