ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Een olifant is met zijn gemiddelde hoogte van zo’n 3 meter geen kleintje. Die is nergens bang voor, zou je denken. Mooi wel! De lobbesen blijken bang te zijn voor… mieren! Wetenschappers van de Universiteit van Florida (Amerika) deden onderzoek naar Afrikaanse olifanten. Die blijken met een grote boog om bomen heen te lopen waar mieren op zitten! De wetenschappers deden tests met acaciabomen. Daar snoepen olifanten graag van. Steeds als de wetenschappers mieren op een boom zetten, stopten de olifanten met knabbelen en liepen weg! De olifanten ruiken de mieren waarschijnlijk. Ze zijn bang dat de mieren in hun slurf kruipen, daarom doen ze een stapje terug. Wel zo logisch, eigenlijk. Wie wil er nou een mier in zijn snufferd?