ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De Jabulani is de bal die ze gebruiken bij het Wereld Kampioenschap voetbal. Het is de rondste bal die ooit gemaakt is. Dat klinkt een beetje raar. Een voetbal is toch altijd rond, zou je denken? Maar omdat voetballen uit verschillende kleine lapjes leer of plastic gemaakt zijn, zijn ze nooit helemaal kogelrond. Maar de Jabulani komt aardig in de buurt! De naam ‘Jabulani’ komt uit de taal van de Zulu’s, een volk uit Zuid-Afrika. Het betekent ‘feestvieren’. Vrolijke naam, dus! Er zitten elf kleuren op de bal. Die staan symbool voor de elf officiële talen en elf Zuid-Afrikaanse stammen van het WK-gastland. Ook zo’n bal hebben? Dan moet je even sparen, in de winkel betaal je 120 euro voor een echte Jabulani-bal!