ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wat doet zout met je lichaam? Kom erachter met deze proef.

 

Dit heb je nodig:
-Een pak zout
-Een schoteltje
-Zoute chips
-Een komkommer
Extra tip: zet een groot glas water voor jezelf klaar!

Dit moet je doen:
1. Het begin van deze proef is niet verkeerd: Eet een schaaltje zoute chips op, zonder erbij te drinken! Hoe voel je je? Je snakt vast naar een glas drinken! Neem vlug een slok en ga door met de volgende stap.

2. Snij een paar schijfjes van de komkommer. Leg ze op een schoteltje en strooi er flink wat zout overheen. Kijk na een minuut naar de komkommer!

Wat is er gebeurd?
Als de proef gelukt is, zijn je stukjes komkommer slap geworden. Dat komt doordat een komkommer voor een groot deel uit water bestaat. Net als de mens. Het zout trekt water uit de komkommer. Die droogt uit. Dat gebeurt ook met jou lichaam als je chips eet! Je krijgt reuze dorst!