ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dit heb je nodig:
– Een rijpe appel
– Een mes
– Twee bordjes
– Een diepvrieszak of glazen schaaltje

Dit moet je doen:
1. Snijd de appel met het mes doormidden.
2. Leg de helften op de twee bordjes.
3. Schuif één van de bordjes in een diepvrieszak of zet er omgekeerd een glazen schaaltje overheen. Het andere laat je onbedekt.
4. Wachten…

Wat gebeurt er?
Na een dag of drie zie je al verschil. De onbedekte appel is uitgedroogd en verschrompeld. Het vocht is eruit verdwenen. Het kan een paar dagen duren voor je schimmel op de afgedekte appelhelft ziet. Schimmels hebben warmte en vochtigheid nodig. Op het afgedekte bordje wordt het vocht in de appel tegengehouden door het schaaltje of de diepvrieszak. Til de proefappel na enkele weken eens op. Hij is licht! De schimmel heeft flink gegeten. Op den duur blijft er niets over van de appel.