ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

34.planetenkl

Er draait heel veel ruimteafval rond de aarde. Honderden satellieten, kunstmanen en ruimteschepen zweven ergens in de ruimte rond. Een drukke bedoening. Hierdoor zit een ongeluk in een klein hoekje. Om een botsing te voorkomen hebben ruimtevaartorganisaties en satellietbedrijven een oplossing bedacht. Er is een ruimteverkeersleiding in het leven geroepen. Er is een nieuw systeem uitgevonden dat werkt met radars. Zo worden alle rondzwevende voorwerpen gezocht en in de gaten gehouden. Dan wordt het een stuk veiliger in de ruimte. Nu moet tijdens de ruimtevlucht soms razendsnel rondzwevend puin ontweken worden. De koers van het ruimtestation ISS is zelfs wel eens veranderd omdat een brok ruimteafval recht op het station afkwam!