werken met plaatmateriaal Er zijn heel veel bedrijven die werken met plaatmateriaal. Bijvoorbeeld bedrijven die kasten maken voor machines en apparaten, constructiebedrijven, bedrijven in de machine- en apparatenbouw maar ook bijvoorbeeld in de transportmiddelenindustrie. Binnen die bedrijven werk je bijvoorbeeld aan schakel- en bedieningskasten, kasten voor medische apparatuur en isolatieplaatwerk voor ketels en leidingsystemen. Maar je kunt ook aan de slag voor constructiebedrijven en dan aan het werk op heel veel verschillende bouwlocaties. Als isolatieplaatwerker werk je voornamelijk op de werkplaats van bedrijven waar plaatmateriaal voor de afwerking van isolatiematerialen wordt gemaakt, bijvoorbeeld voor cv-ketels en boilers. Je werkt veel met aluminium, plaatmateriaal dat bedekt is met een dunne laag metaal (gegalvaniseerd) en roestvaststaal. Die materialen bewerk je met zowel handmatige als geautomatiseerde technieken. Je kunt doorgroeien naar CNC-plaatwerker, meewerkend leidinggevende of werkvoorbereider. [youtube]poX-qd4oPUc[/youtube]